Stora små lögner- av Liane Moriarty

Liane Moriarty lyckas skildra vardagslivet för ett antal familjer på en liten ort i Australien träffsäkert och med hög igenkänning. Inte för att min vardag består av hemmafruar eller ‘frukost på strancaféet’ men för att det som utspelar sig inom hemmets väggar är lika oavsett. De olika familjekonstellationerna, relationerna, rädslorna och glädjen. Det som delas och det som inte delas. Stora små lögner handlar om ett antal föräldrar som har barn i samma skola, det är grupperingar och intriger med många bottnar. Det är skickligt berättat genom att hoppa fram och tillbaka i händelseförlopet, ett författartekniskt drag som här fungerar utmärkt. Liane är skicklig på att beskriva de olika karaktärerna så att du snabbt kommer in i handlingen, förstår vem som har vilken roll (okej ibland blir det lite för många namn att hålla reda på) och med nyfiket intresse vill veta mer om dem. Det är människor det handlar om, och som en bra film är det väldigt behagligt att svepas in i någon annans vardag för en stund.

27394347_1559338267518317_1383335823_n

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s