Mannen som läste högt på 6:27-tåget – av Jean-Paul Didierlaurent

Det här är en lång novell eller en kort roman som är magisk i sin enkelhet. Den handlar om Guylain, en ensam parisare som jobbar med att förvandla makulerade böcker till pappersmassa. Han tycker inte om det. Varje dag räddar han några boksidor från maskinens mage som han morgonen därpå läser högt ur på tåget. Bara det är magiskt. Att göra så. Eller att komma på att skriva om någon som gör så. Efterhand får vi lära känna en annan karaktär, en kvinna som jobbar som toalettvakt i ett köpcentrum i Paris. Jag har mött många toalettvakter i mitt liv, främst då i Frankrike. Jag har ofta tänkt på hur de lever och vad de drömmer om, när de inte sitter och vaktar en toalett, nu kommer jag lite närmare. Karaktärerna kommer också närmare varandra när sidor av hennes dagbok blir upplästa av Guylain på 6.27-tåget.

En fin historia som får dig att tro på magi i vardagen. Den finns där, och du r en del av den.

27295040_1559338357518308_1351794583_n

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s