En fransk Curry, 100 steg från Bombay till Paris – av Richard C Morais

Den här boken har ju också blivit film, som jag inte sett. Om jag hade sett den hade jag nog blivit frustrerad över att inte kunna känna dofterna. För boken är full av dofter, av smaker, av örter, kryddor, såser, vin och mat mat mat. Det är en fin historia som skildrar en indisk familj som flyttar till Frankrike via England. Vi får följa sonen Hassan Haji då han berättar om hela resan, från Bombay till Paris. En resa som utspelar sig från när Hassan var barn upp till mogen ålder. Det är en fin historia som förutom mat handlar om ett så aktuellt ämne som migration, om att passa in, om kulturer som möts, krockar, men också smälter samman ibland. Hade jag varit intresserad av mat hade jag lärt mig massor, nu ville jag mest äta all mat som lagades i boken, helst den indiska då. Jag saknade att lära känna Hassan lite mer, att jag kunde känna honom lika tydligt som aromerna i grytorna. Då gjorde Hassans ‘Papa’ ett större intryck på mig som karaktär. Hassan själv fick jag inget riktigt grepp om, men då är ju jag också mer intresserad av männsikor än av mat. Tips, se till att du är mätt innan du läser.27294592_1559338437518300_337317790_n

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s