Född Fenomenal – av Josephine Bornebusch

Född Fenomenal är en ungdomsroman som jag snodde från dotterns bokhylla. Den är väldigt rolig med superhög igenkänningsfaktor och jag skrattade högt flera gånger, vilket är högst ovanligt för att vara jag. Vi får följa 15-åriga Rut när hon skriver dagbok, beskriver sina klasskompisar, förnekar förälskelsen och resonerar mig sig själv. Som förälder känner jag också igen mig i Ruts beskrivningar av hennes och klasskompisarnas föräldrar, det sätt de kategoriserar dem och har förutfattade meningar – som sen växer när föräldrarna får möjlighet att bli mer ‘hela’ personer. Det gör mig också en smula generad att förstå att jag är under en sån granskning av mina barns kompisar. Det är en lätt bok att läsa och den går relativt snabbt, som en flygresa inom Europa ungefär. Du blir dessutom glad och en smula nostalgisk över det där härliga med att vara 15.

27294733_1559338590851618_1344376198_n

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s