Etthundra mil – av Jojo Moves.

Den här boken utspelar sig Storbritanien och är lite som en litterär Pretty Woman. Fast bättre. Jess, huvudkaraktären gillar jag på en gång. Hon är en hårt arbetande ensamstående mamma med ett jävlar-anamma och stort hjärta. Hon vill göra rätt, hon försöker göra rätt och hon ger sig fan inte. Jojo beskriver på ett rakt och ärligt sätt morgondregel på kinden, mascara under ögonen och kladdiga hundtassar i baksätet. Det är realistiskt och träffande, som en dokumentär utan filter. Boken är rolig och stark och jag ville bara fortsätta läsa, följa med på deras roadtrip genom ett grådaskigt storbritanien fyllt av smörgåspaket och hundfisar. En underbar familj, en underbar bok. Historien ger mig hopp om livet, om mänskligheten, för visst händer sånt här i verkligheten också, jag måste få tro det.

27497487_1559338500851627_1553474002_nLisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s