Störst av allt – av Malin Persson Giolito

Den före detta advokaten Malin Persson Giolito har lyckats skapa ett mästerverk. Jag var trollbunden från första till sista sidan. Vi får följa 18-åriga Maja som ställs inför rätta för ett brott som begicks nio månader tidigare. Det är igenom hela boken Maja, den rika subban från Djursholm, som berättar. Jag kan inte beskriva hur galet bra det är skrivet, vilket språk, vilket flyt, vilken träffsäkerhet. Författaren lyckas sätta tonen exakt och jag är där, jag hör och jag ser, jag känner karaktärerna och jag blir förförd, förbannad och förtvivlad. Det här är en samtidsbok som även om den handlar om ungdomar egentligen handlar om oss vuxna. Det spelar egentligen ingen roll vad den handlar om, historien är så fruktansvärt bra berättad att det inte gick att lägga den ifrån sig. Jag läste ut den på drygt ett dygn trots att jag inte ville att den skulle ta slut. Malin Persson Giolito – Tack!

27294601_1559338264184984_1975546165_n

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s