Att tova

Jag har den äran att känna en fantastisk människa som lever närmare naturen än de flesta andra jag känner. En dag fick jag besöka henne och lära mig hur jag tovar med hjälp av såpvatten och något att rulla in det i. Ullen kom från hennes egna får och fanns i grått och vitt. Vi tillverkade sittunderlag under en mysig förmiddag i hennes växthus, under pedagogiskt och kärleksfullt förevisande av proffset själv. 

Då mina barn tyvärr inte kunde följa med fick jag med mig ull hem till dem så att de också skulle kunna göra sina egna sittunderlag.

Så blev det dags en dag när solen sken och inget särskilt stod på schemat. Först delade vi ullen i tunna ‘flak’ som vi lade i olika riktningar tills vi fick den tjocklek vi ville ha. Då var det varmt såpvatten på och så rullade vi in dem i trasmattor (jag hade inga jalusier som proffset hade). Rullade hårt och många gånger, mera vatten rulla rulla. Dekorerade med mera ull och så såpvatten och rulla igen. Forma, vatten, rulla.

Roligt är det och vackert och varmt blir det. Nu har snart samtliga stolar i huset ett eget ullunderläge :). Perfekta också att ta med sig på utflykten, eller i bilen!

Ull är oslagbart som material. Tack fåren ❤ och tack Karin <3!

 

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s