Att dansa

Musik är något som alla jordens folk har gemensamt. Att lyssna till och röra sig till musik tycks vara något som finns i oss, redan från början. Det är inget vi behöver lära oss. Hur många gånger har en inte sett en liten en, som knappt kan stå, men som ändå gungar med till musiken?

Jag tycker om att dansa, och jag dansar för sällan, för dans gör mig glad och sådana saker bör jag därför göra ofta :).

Relativt ofta ändå spontandansar jag med (eller utan) barnen i köket, mer sällan på någon klubb eller privat fest. För ett tag sedan fick jag chansen att prova en hel massa olika danser på en och summa kväll. Det var en för mig fortfarande okänd grupp som anordnade en dans-kväll i samband med en cirkusfestival i Alés i Frankrike som varade ett veckoslut. En grupp tjusiga och högresta dansare ledde oss novisar genom kvällen med bravur. De instruerade, hejade på, sprutade vatten på oss, hade mini-koreografier emellan danserna och var helt otroliga på att hålla energin uppe då svetten lackade och stegen blev fel.19251185_1353772131408266_1571151006_n

Det hela gick ut på att vi skulle dansa en himla massa olika danser på dryga två timmar. Det var ett live-band som spelade till alla danser som var så skilda som tango och surf-rock (amerikansk 60-talspop) och dansarna guidade oss skickligt igenom de olika rytmerna, oavsett vilket språk du hade som modersmål (dans är ju bra på det sättet – no language needed). En del var pardanser, en del ring-dans och en del solo-dans, det var bara så kul! Fram för mer dans <3!

20915971_1406101499508662_2132102495_n
Alla danser vi dansade under kvällen – i ett sträck! 

Lisa

Annons

En reaktion till “Att dansa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s