Sjön

10 minuter med bil nerför berget ligger det en sjö. Det är en konstgjord sjö då det är en uppdämd dal där det rann en flod. Numera har man kontrollerat flödet, och kan därför också njuta av en badsjö. Vid sjön ligger det flera badplatser. Lac de camboux hyr ut olika vattenfordon du kan roa dig med, som trampbåtar, kajaker och paddelbrädor. Där finns en liten kiosk och företaget som har stället ordnar också andra äventyr i bergen runtomkring. Har du tur kan du få se en bäver på din paddeltur runt sjön. Du kan också paddla rakt över och klättra upp på en klippa som du kan kasta dig ner ifrån. Om du gillar adrenalin alltså. 20217330_1380635282055284_1982881577_n

På badplatsen snett över, på andra sidan sjön går det att sträcka ut sig på gräsmattorna och vila i skuggan under träden. Det går att köpa lättare maträtter och ibland ordnas det även kvällsaktiviteter i kulturens tecken. Det positiva med båda de här ställena är att det går att köpa saker att äta, och glass, vilket du inte kan göra när du beger dig till någon off-road-flod uppe i bergen. Så orkar en inte packa matsäck och ta sig fram till en flod är det här ett härligt alternativ, de dagar då det räcker med äventyr för en stund.

Lisa

Annons

En reaktion till “Sjön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s