Garage-rensning

Det är ett ständigt kringflyttande på saker i detta hus. För varje rum som ska göras iordning behövs det tömmas, vilket betyder att vi flyttar runt på saker som eventuellt ska sparas. När huset var relativt nytt för oss stod vi på en loppis en dag och blev av med en hel del gamla grejer, men mycket återstår. Dock allt mindre.

Nu när ytterligare två rum ska göras iordning var jag tvungen att röja i garaget för att kunna flytta dit de grejer som behövde någon plats att stå på – i väntan på… vet inte riktigt. I garaget hade vi för flera år sedan flyttat in en himla massa grejer från ett förråd som blev ett kylrum till bageriet.

Många kult-fynd gjorde jag (igen) men då varken tid eller energi finns till att lägga ut de på blocket (i Frankrike heter det ‘bon coin’ ) ställde jag bara ut det vid soptunnorna. Det är en fin sed här, att du ställer ut saker som du inte vill ha längre och någon annan kan ta det. Jag gillar sånt, det är mycket sympatiskt. Många saker försvann väldigt snabbt kan jag säga.

Jag hittade också massa gamla champagneflaskor som numera var mer som vinäger, en av de hällde jag ut i rabatten, vilket inte var smart då jag var tvungen att gå förbi hela tiden. Sen hittade jag två penslar som jag försökte få liv i genom att ställa de i ett bad av lacknafta, vilket inte heller var smart då jag var tvungen att gå fram och tillbaka förbi det också, inte alltför angenäm lukt. Slutligen, längst in i det mörkaste hörnet av garaget hittade jag en hink med vad som såg ut som olja i. Jag tyckte inte det var konstigt då vi har en gammal oljepanna ståendes där. När jag bär ut hinken ser jag att det inte är olja utan något i mer fast form längre ner hinken, under det flytande bruna. När jag vickar på hinken för att se vad det är upptäcker jag att hinken är bräddfylld av döda, mer eller mindre, upplösta möss. Det känns då också på lukten. Fort som tusan ställer jag ner hinken där jag står och vägrar kännas vid den, men, jag måste gå förbi den varje gång jag springer upp och ner med grejer. Lacknafta – ruttna möss – surt vin.. Surt vin – ruttna möss – lacknafta. Fantastisk väg jag gjorde åt mig själv. Men garaget är städat nu.

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s