Kinesisk påle i världsklass

En annan kväll i en annan by blev vi inbjudna att se en work-in-progress föreställning av fem ‘Mat Chinois, Chinese pole, kinesisk Påle’- artister. De är artister som jobbar i olika produktioner men som nu bestämt sig för att göra en föreställning tillsammans. De har repeterat tillsammans i 20 dagar och snart ålar de till Canada för att presentera den på en gatufestival. Jag önskar de lycka till av hela mitt hjärta då det var det bästa jag sett vad gäller Kinesisk Påle.
19398755_1350430758409070_389318056_n

Två kvinnor, tre män och tre pålar. Smidighet, styrka, glädje, uppfinningsrikedom, teknik, musik, dans, capoeira och luftakrobatik i världsklass. Jag är imponerad. Det händer inte så ofta. 19433466_1350430511742428_608960160_n

Den här hangaren användes förr till duschrum för kolgruvearbetarna. Numera kan artister hyra den när de ska repetera. Precis som i Champclauson där gruv-hangarer är omgjorda till träningssalar – som går att hyra.

Håll utkik efter denna fantastiska kvintett  som kallar sig Cirque Entre nous – they rock!

En teaser som tyvärr inte visar mycket av tekniken:

Lisa

Annons

En reaktion till “Kinesisk påle i världsklass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s