Veckans citat v.22

Möten. För mig är mötet det viktiga-ste. Jag kan träffa många människor, men det är inte alltid vi möts. Att vår mänsklighet möts, våra själar. Att det är något som händer i mötet. Något som cirkulerar mellan mig och den andra personen, något som förändras i mig, och i den. Det är svårt att sätta ord på det. Mötet.

De senaste dagarna har jag mötts av flera stora besked.

IMG_0276

En person har tagit sitt liv i en sjö. Personen var ingen jag personligen kände, men vi hade många gemensamma vänner som nu sörjer djupt, då de liksom hen slits mellan hopp och förtvivlan. De vännerna har färdats över halva jordklotet för att komma hit. Där de mötte mig. Det finns någon mening med det. För mig. För dem. Dagligen skickas meddelanden på knagglig svenska och många emoji-hjärtan till och från min telefon.

Två personer har efter lång tid, många tårar och enorm stress äntligen fått beskedet att de får stanna i det här landet. De gråter av lycka och lättnad och jag med dem. Ännu fler emoji-hjärtan och telefonsamtal, inbjudan till fest och kalaskramar.

Ytterligare en person har dött i sömnen 44 år gammal. Hen var en människa som levt ett hårt liv på många sätt, farit mycket illa och gjort mycket illa. Våra vägar korsades och vi möttes. Några dagar innan personen dog gav den uttryck för en enorm tacksamhet. Att jag bemött den som en människa och att den kände att det hos mig fanns en genuin vilja att hjälpa hen. Jag vet inte varför jag mötte den här personen eller vad det gör med mig som människa. Men personen berörde mig och något inom mig förändrades. För varje möte förändras jag. Och du. Och livet.

Vi är alla människor och vi förändrar varandra – emojihjärta ❤

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s