Ulriksdals slott

Ulriksdals slott finns en teater, bland mycket annat. Slottet är inte bara en slottsbyggnad utan en enorm park med stort stall, värdshus, teaterbyggnad, orangeri mm. mm. Teatern heter Confidencen och i helgen så hade de utförsäljning av sin teatergarderob. Ojojoj vilken kö det måste ha varit innan det slog upp dörrarna eftersom det var så gott som slut på kläder efter en timme när vi anlände… Fantastiska rokoko-klänningar och andra kreationer gungade i händerna på de som stod i kö till kassan. Vi fick istället avnjuta själva platsen.

Underbart slitet och vackert trägolv i den gamla utsmyckade teatersalongen.

18279959_1302342463217900_1108608679_n
Sidentavla

 

Flanerade runt i ‘trädgården’ och pratade om hur det skulle vara att växa upp på ett slott, om det här skulle vara vår bakgård, och om kompisar då extra gärna skulle följa med barnen hem. Om att springa och leka i parken med fina klänningar och om att ha kokerskor som lagade maten. Om att det skulle bli långt till skolan men att vi skulle kunna ha en helikopter de kunde åka med eftersom vi troligen skulle vara mycket rika. Ja, det är fantastiskt att fantisera om den sortens liv, och det skulle vara roligt att prova en stund, men jag tror inte jag skulle vilja byta i längden. Jag tycker om mys mer än pampigt, tur jag inte är född i kungafamiljen.

18190970_1302341626551317_416782535_n

Senast jag var på Ulriksdal var när stor-barnet var en liten skrutt och vi åkte skridskor på isen utanför. Det var svettigt att stå i kö till den varma chokladen och lillskrutt ville inte sitta still – så vi såg oss omkring i parken även då. Då kön till slottscafét ringlade lång även denna dag och värdshuset erbjöd tårtbitar för över 100-lappen åkte vi de få metrarna till den lilla oasen Brunnsvikens trädgård och Café och avnjöt vårt fika i de väldoftande växthusen. Att sitta omgiven av blommor och örter medan solen strilade in genom glaset den här annars ganska kalla dagen var himmelskt och tog mig till södra Europa i tankarna. Så underbar miljö! Mer mys än pampigt. Rekommenderas!

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s