Veckans citat v.17

Jag har aldrig varit så mycket för det här med regler. Eller jo. Det har jag. Det kanske till och med är så att det är tvärtom, att jag varit väldigt mycket för det här med regler. För jag vill veta vilka reglerna är. Jag är nyfiken på hur det fungerar, vilka regler som gäller var och när och vika regler som är utsagda och inte. Men att hålla mig till reglerna, kanske jag inte varit så mycket för. Men då har jag gjort ett medvetet val och faktiskt brutit mot de, vetat att det är det som jag har gjort och varför jag gjort det, utmanat, testat. När jag brutit mot en regel utan att veta om det har det känts väldigt olustigt och skamfyllt. Som i Nicaragua när jag istället för att sitta inne i det stela köket och äta med smulande barn satte mig utomhus med pigorna där hundarna åt upp allt som barnen tappade. Efter det var jag ‘smutsig’. Jag fick äta i köket men valde att äta med pigorna, som inte fick äta köket. Det var ett kulturellt övertramp som jag inte förstod att jag gjorde, och jag fick sona för det. Det är viktigt med regler, att känna till dem 😉

IMG_0419

Mer om Nicaragua här!

Lisa

 

Annons

En reaktion till “Veckans citat v.17

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s