Veckans citat v. 17

Människovärde.

Hade nyligen en diskussion på jobbet om det ordet. Om vad vi lägger i det. Min ingång var just denna: att varje människa har ett värde för att den finns. Oberoende av vilka handlingar den gjort. Vi hamnade i frågor som: jo, men om du sitter i en båt som sjunker om inte en hoppar i och det är upp till dig att välja vem av Hitler och Grandi som ska hoppa, anser du att deras värde då är lika stort. Du skulle antagligen grunda ditt val beroende på vilka handlingar de utfört, och enligt mig är inte det samma sak. Det betyder inte att den enas människovärde är mindre än den andra. Det blev en lång diskussion. 

img_0033Alla människor har en ryggsäck. Vi har alla olika förutsättningar med oss och samlar på oss en massa varje steg vi tar. Om fler personer kunde slappna av och förstå att det räcker med att finnas för att ha ett värde skulle den psykiska ohälsan minska radikalt. Vi har ett stort jobb att göra med allas våra barn. Inte prestera, inte se ut. Du är värdefull som du är. Ha en fin tisdag!

Lisa

Annons

En reaktion till “Veckans citat v. 17

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s