Påskporslin

Jag älskar färg! Jaha, ni har märkt det? Färg gör mig glad och får mig att må bra.18035592_1288754187910061_894114713_n

När mina jämngamla kompisar sparade på olika porslinsserviser för att lägga i brudkistan när vi var tonåringar kunde jag inte varit mindre intresserad. Porslin? På riktigt? Vem bryr sig?!

Men senare, när jag hade ett eget hem, började jag samla på olikfärgade tallrikar med mönster och former i alla möjliga färger. Det blev brokigt, tokigt och vackert när jag dukade och eftersom jag ogillar att laga mat blev det i alla fall lite roligt om maten låg på fina tallrikar. 17974512_1288754207910059_2056796813_n

Så fick jag nys om en keramiker som heter Maggie, som jag träffat många gånger och som bodde inte alls långt från mitt barndomshem i Sätrabrunn. Hon gjorde de mest ljuvliga koppar, fat och skålar som jag kunde tänka mig och då andra vill ha enhetligt i en färg vill jag ha alla färger. Varje gång jag har nya gäster hemma blir de tagna av de vackra tallrikar de får min (med kärlek lagade) mat på. Jag älskar mitt porslin och skulle inte komma på tanken att lägga det i en kiste. Det ska stå i ett köksskåp med glasväggar så att de får synas hela tiden.

Lisa

Annons

En reaktion till “Påskporslin

  1. Hej Lisa!
    Herre gud va fint du skriver om min keramik. Detta är jättekul att ta del av…
    Ojoj, B&B i södra Frankrike! Där finns Chateaux des Reaux, ett slott i Loiredalen. Jag finns representerad med tre oljemålningar i det slottet! Har dessvärre inte varit där själv och sett dem på plats, men önskar att resa dit nån gång!
    Stor kram / Maggie Fredriksson

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s