Det var en gång en vägg…

Jag slår ner väggen mellan köket och matrummet. Äntligen. Ett stort kök/allrum är det tänkt att det ska bli så småningom. Ett extra plus är att i frankrike betalar man husförsäkring per rum, så det är också en investering jag gör. En granne gjorde om sitt 10-rumshus till ett 5-rumshus och halverade därmed sin försäkringskostnad. Smart.

IMG_5174Jag har grannen muraren till hjälp, även om han i vanliga fall murar upp saker. Han har en stenhammare, jag en slägga. Jag fick låna den av en annan granne, mot att han får slå lite. -Jag älskar att slå sönder, säger han när han räcker över släggan. Vi slår och slår och tegelstenar och puts flyger hej vilt. Ett vitt damm lägger sig som en tunn hinna över allting i rummet som liksom bleknar mer och mer. Jag pausar och tittar på berget med trasig vägg som blivit ganska stor trots att väggen var tunn och vi har halva kvar. I samma stund som jag tänker det frågar grannen med släggan: Vad ska du göra av väggen nu? Det hade jag inte tänkt på. Men jag kan ju inte ha den där i alla fall. Så jag tittar mig omkring och fastnar på det fönster som ligger närmast. –Jag får väl slänga ut den genom fönstret säger jag. vilket jag också gör. Den är tung den helvetes väggen.IMG_5185

Jag passar också på att slänga ut köksgolvet när jag ändå håller på. Under den fula plastmattan hittar jag ett fult klinkersgolv. Under det fula klinkersgolvet hittar jag ett gammalt och vackert klinkersgolv. Sånt som man får betala många siffror för på marakesh design. Det är skitigt som bara attan och med ett psykadeliskt mönster, men det är vackert och jag skottar gladeligen ut det fula genom fönstret.

IMG_5184Golvet och väggen landar på allmänningen utanför där jag parkerar min bil, men som sagt är en allmänning och jag säger till grannen muraren att grannarna inte kommer att bli så glada när de ser det. Vilket de antagligen redan gjort eftersom de hänger ut genom fönstret på andra sidan gatan och glor mest hela tiden. –De är aldrig glada och klagar alltid på allting så det spelar ingen roll, svarar han. Vi bestämmer ändå att vi ska köra bort det nästa dag. För grannsämjans skull. När han är på väg hem kastar de sig över honom. Madame Svart och Madame Röd, det finns också en madame Vit men hon syns mer sällan. De bor mittemot mig alla tre och har stenkoll på allt. Så jag kommer inte att behöva installera något larm i alla fall. Jag hukar liksom i trädgården och tycker lite synd om honom när de attackerar: Vad gööör ni? Vad slår ni sönder?! Det ser ju förskräääckligt ut!! Så där kan ni ju inte gööööra! Osv. Han säger artigt Gokväll till damerna och sen förklarar han (till min stora förvåning) att vi ringt efter en container (det har vi inte alls) men eftersom det är under julhelgen så har de stängt (troligtvis inte) och inte kunde leverera någon förrän nästa vecka, så vi var tvungna att klara oss utan, och tar bort det imorrn. Madamerna nickar förstående och ropar uppmuntrande ord till oss nästa morgon när vi skovlar in det i min stora bil. Två timmar senare är vägg och golv på tippen och jag har ett stort kök/allrum, om än med en ganska osnygg skarv, samt väldigt blekt. Inte så länge till dock.

Mer om kök/allrummets utveckling här!

IMG_5186

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s