Flyg till Havet

Många har nu frågat hur man tar sig till vårt älskade Champclauson, och det är en relevant fråga då det inte är någon metropol direkt.

Flyger man så är den närmaste flygplatsen Montpellier som ligger 1 1/2 timmes bilkörning bort.

Sen kommer Marseille 2 timmar bort.

Bezier är en liten stad mot Spanien till. ca 3 timmar med bil. Åt det hållet är allt billigare än åt Italien-hållet. Om man tänker på övernattning och restaurangpriser. För flyger man till södra Frankrike kanske man vill doppa sig i Medelhavet. Vi försöker få till i alla fall minst en dag vid havet när vi är nere en längre period. Det känns liksom som ett måste.

Man kan även flyga till Nice eller Barcelona, båda 4 timmars bilresa. Då blir det en ganska lång dag, men vacker körning. Jag har legat på playan precis vid flygplatsen i Barca och väntat på gäster jag skulle hämta. Det är nice. Och Nice är ju också nice, liksom.

17198632_1242221875896626_1504221251_n
Havet på väg till Nice

Man kan även kombinera med en Paris-visit och åka tåg i 300km/h i tre timmar till Alés eller faktiskt ända till La Grand Combe som ligger 10 minuter från oss.

Några kompisar flög till Lyon och bilade över Cevennerna för att hälsa på. De skriver så här:

”Champclauson är en grön, härlig, historisk och lugn plats. Superhäftig natur med med bra gång/joggingspår och grymt mysig och häftig badplats. Från Lyon var det en magisk bilfärd varvat med höga berg och djupa dalar med små mysiga byar.”

-Linda, 36 och Björn 45.

17238407_1242221885896625_1369495214_n
Havet utanför Marseille

I alla fall. Bil är bra att ha för att ta sig runt. Går också att sova i vid havet om man vill. Ja, jag har provat, det är lite obekvämt men fantastiskt att vakna och titta ut över medelhavet, äta frukost på stranden och ta en morgondopp.

Lisa

Annons

En reaktion till “Flyg till Havet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s