Cirkus – Gatufestival i 5 dygn :)

Det som kallas ‘stan’ när man är i Champclauson är Alés. Där finns en teater som är mycket aktiv och där cirkus är ett lika naturligt inslag som dans eller traditionell teater. Teatern Le Cratere ligger mitt i Alés men den scenen är bara en av alla i regionen. Teatern ordnar bland annat en fantastisk cirkusfestival på gator och torg i hela bygden under fem underbart inspirerande och fascinerande dagar i juli. I år mellan 4-8 juli. Programmet är späckat av små och stora performances i byar runtomkring, på små och stora scener och framföra allt på gatorna i Alés. Det är artister från grannbyarna, från hela Frankrike och gästspel från när och fjärran länder. Det är opera, dans, galen akrobatik, komik, clown, cirkus på hög nivå och gatuartisteri av sällan skådat slag.Och det är bara att gå runt och njuta. Det är gratis. 17125303_1238791359573011_163279084_nDet myllrar av glada människor på gatorna och när man blir sugen köper man sig något gott i alla små stånd som kantar trottoarer och hörn. En nutella-crêpe här och en ekologisk vego-wrap där, ett glas lokalt vin här och en mjukglass där. Stämningen är hög och människor i alla åldrar dansar fram. Jag och barnen lyckades klämma in hela 7 föreställningar på två kvällar i somras. Däremellan fascinerades vi av annat festivalen har att bjuda på. I det mjuka varma mörkret gapade vi av hänförelse till hisnande konster och magnifika scenshower. Det var varmt som en högsommardag i Sverige trots att klockan var 22.00. Behöver jag säga att vi längtar till i sommar…

Tyvärr har jag inga bilder som gör festivalen rättvisa men ni får titta på: http://lecratere.fr/spectacle/cratere-surfaces-2017/ så får ni lite bättre koll.

Det är magiskt!

Lisa

Annons

En reaktion till “Cirkus – Gatufestival i 5 dygn :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s