Mitt första egna Te

När jag hälsade på Karin på Ramsjö gård hade hon gjort eget te. Ramsjö gård är ett fantastiskt ställe utanför Uppsala som säljer ekologiska grönsaker. Jag har prenumererat på en korg i veckan augusti-december sen jag flyttade till Uppsala för nio år sedan. Älskar’t! I alla fall så hade hon kokat eget te som var galet gott. Jag älskar te, men brukar alltid köpa. Det enda som jag gör själv är mynta-te på sommarhalvåret. Det är inte mer komplicerat än att jag häller vattnet över några myntablad.

Men det här teet var mustigt, smakrikt, starkt och man blev varm i hela kroppen, inte för att vattnet var varmt utan för att det var Varmt, ah,kan inte förklara bättre. 17006296_1231491046969709_1997903493_n

Så häromdagen gjorde jag ett försök. Jag hade i kanelstång, färsk ingefära, några vitpepparkorn, lite fänkålsfrön och en halv apelsin i bitar. Det kokade i en halvtimme och det luktade fantastiskt i hela huset. Sen hällde jag upp, blandade ner lite honung och smakade. Det blev jättegott! Superglad! Kändes som värsta hälsokuren också, och varm blev jag! Prova vetja, och berätta vad du hade i!

17035364_1231491060303041_466783057_n

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s