Kallbadhuset i Malmö

Årets första dopp i svenska vatten är avklarat. Hela 5 ggr ‘badade’ jag i havet igår. ‘Badade’ eftersom jag inte vågade släpa räcket på trappan då jag trodde att jag aldrig skulle ta mig upp igen. Så ‘dopp’ är ett mer sanningsenligt ord. Denna fantastiska pärla i Malmö måste bara upplevas. Sommartid är trädäcket fullt av solbadande människor som kan njuta av solen utan en tråd på kroppen. Vintertid svettas man i bastun med utsikt över havet för att sen varm och rödblommig trippa ut och kasta sig i det lätt saltsmakande klara vattnet. Ruschen i kroppen när jag kommer upp för trappan efter doppet är underbar och jag riktigt känner hur välgörande den är. Trots de 4 graderna i luften gör blodcirkulationen mig så varm att jag kan sitta ute, naken, en stund efteråt och småprata innan jag beger mig mot bastun igen. Å så ut igen, ner i vattnet, paus, bastu, dopp, paus, bastu dopp. Ett antal timmar senare känner jag mig piggare och friskare än när jag med sömnbrist och förkylning anlände. 16809184_1223584861093661_1049871392_n

Stämningen i badhuset är mycket gemytlig och respektfull. Här är vi, nakna bland systrar, och jag tänker att jag vill ta med mina barn hit. Det är så här olika vi ser ut, unga och gamla, i våra kroppar som är våra tempel. Det är så här en kvinnogemenskap kan kännas, alltid borde kännas. Kläder, befattningar och titlar skapar avstånd. Här är vi alla likar.

16831399_1223584594427021_1875945010_n
Inne i badhuset finns mängder av ombytesbås för sommardagar

Det går också bra att äta på restaurangen i anslutning till badhuset, men jag och min skåne-kompis begav oss ner på stan för en sen och lång lunch på Rawfoodhouse, se nästa inlägg :).

Allt värt att veta om kallbadhuset finns här : Ribersborgs Kallbadhus

Lisa

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s