Cabaret i Champclauson

Sedan 2012 har det anordnats Cabaret i Champclauson. Det är artisterna i byn som hjälps åt att arrangera kabarén som hålls i dagarna två.img_5678

Den lokala cateringfirman fixar tre-rätters som artisterna serverar mellan akterna, det bjuds på live-musik och underhållning av långväga och lokala artister, nya akter varje gång. Jag var själv med och klättrade i taket första och andra gången. I år går kabarén av stapeln nu i helgen, men nu är jag tyvärr inte där, varken som artist eller publik.

img_5547

Stämningen är magisk. På byns fotbollsplan monteras ett litet cirkustält från en av eldsjälarna i byn, som också startade trapetskompaniet Les Lendemains, och så rullar catering-damen in med sin buss. Ett industrikök på hjul som hon rullar runt på diverse festivaler i Frankrike. Från grannbyn kommer La Fee Nadou som är ett litet kompani som bland annat har en ambulerande bar i form av en husvagn. Den rullar de in i tältet och pyntar med kulörta lampor och barbord att hänga vid. För en euro får du ett glas vin eller öl (glaset ingår och du behåller det hela kvällen) som du fyller på för en euro. Själv har jag ett antal sådana plastmuggar med deras logga på hemma, perfekta picknickglas :).

img_5541

Längst fram mot manegekanten dukas borden upp för matgäster som får njuta av trerätters. Finns två sorters biljetter, med eller utan mat. Efter cirkusshowen i två akter är det livemusik och manegen blir dansgolv till småtimmarna.img_5553

Nästa år hoppas jag kunna erbjuda ett weekendpaket för er som vill komma och uppleva den fantastiska atmosfären och njuta av fransk kulturmiljö när den är som bäst!

Välkomna!img_5631

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s