Trädgårds-fix

Det ska börjas i tid. Ska klätterväxterna hinna klättra lite till sommaren behöver de lite tid på sig. Jag hoppas innerligt att de tar sig trots den grunda jordmånen. Oftast när vi kommer till Champclauson är det en djungel i våran trädgård. Vi röjer alltid. Varje gång vi är där. Säsongen är lång i södra Frankrike och vi är inte där och håller efter regelbundet. Oftast regnar det massor i perioder och så kommer värmen och BAM så kan jag inte öppna fönsterluckorna på andra våningen då det helt plötsligt finns ‘träd’ utanför. Ah!

Men nu, då vi planterat klätterväxter som vi vill ska klättra upp till balkongen och lite till, då vill vi ju att de ska växa så där explosionsartat som humlen, skogsbärs-snåren och vildvinet!

Bredvid oss bor ett äldre par som vårdar sin trädgård med nagelsax och dammtrasa. Deras trädgård är spotless. (Tänk välansad häck, palmer, grusgångar, inte ett visset blomblad osv) De kom över på fika en dag och var tvungna att ta sig fram till trappen med en machete som i djungeln. Ungefär. Jag ursäktade våran trädgård lite:- Vi har inte riktigt hunnit med att rensa…. (Som om det under alla snår och meterhög sly EGENTLIGEN skulle finnas en mycket välordnad och planerad trädgård, ehhh nja) varpå den pedantiske grannen säger:

– Eran trädgård är Poetisk!

🙂

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s