Vår-sol

Det känns att det har vänt. Att ljuset återvänder. Det känns att strålarna som når ner värmer. Och jag vänder mitt ansikte mot dem som en blomma och suger åt mig av dess kraft. Oj, vad jag behöver det här.

16106981_1189252131193601_540225880_o

Att luta mig mot en faluröd vägg i vårsolen fyller mig med lycka. Lycka över en vacker barndom där lediga sol-dagar som denna lugnt spenderades på källartaket, drickandes te och ätandes digestivekex med smör och ost. Med soundtracket från hönorna som vågat sig ut på den frostbitna marken för att snappa åt sig ett och annat grässtrå.

Lycka över att allt går i cykler. Att våren kommer tillbaka, att nytt liv föds och gammalt försvinner. Att det finns chanser, nya. Nya dagar, nya tider, nya bekantskaper. Nya vägar att gå, människor att möta och mirakel att upptäcka. Lycklig över att vara så liten i allt det stora. Solen som gör allt möjligt. Kan bara känna tacksamhet.

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s