Gripsholms slott

I den pittoreska staden Mariefred tog jag mina första år här på jorden. Och jag har haft anledningar att komma tillbaka. Nu senast då jag fick äran att bli fadder åt ett litet barn <3.  Ceremonin hölls i Mariefreds värdshus, och det är värt ett inlägg bara det. Där kan man leka Cluedo, liksom live! Det vill jag verkligen göra någon gång. För er som inte vet så är Cluedo ett väldigt roligt och spännande brädspel där man ska lösa en mordgåta. I vilket rum skedde mordet, vilket var mordvapnet, och vem var mördaren? Det kan till och med vara du själv… 

Jag tycker om spännande saker. Slott är spännande, och Gripsholms slott i Mariefred är så roligt för det är inrett som när människor faktiskt bodde där. Det blir så levande när man verkligen kan föreställa sig kungligheterna gå omkring där. Det finns fängelseceller i källaren och jag har blivit skälld på när jag smet förbi en avspärrning för att titta närmare på dem. Det finns lönndörrar som man ibland kan få syn på och när man försöker gömma sig i dem för att få stanna kvar i slottet på natten så kan man också upptäcka att just den lönndörren var en städskrubb och att det var tråkigt att stå därinne med så många timmar kvar till stängning…

Om man går runt slottet på natten vid midnatt så kan man få syn på en vit dam i ett fönster. Jo, hon var där! Och i ett trappsteg finns ett fotavtryck av en barnfot som ger upphov till många fantasier. Det är ju så spännande!!! Teatern i slottet är också fantastisk, det finns små titthål för tjänarna så att de också kunde smygtitta på skådespelen, så många detaljer, så många historier! Underbart!

Mariefred är ett bra utflyktsmål och nu ska jag genast planera in ett besök på slottet med mina barn!

 

16121791_1189252161193598_1763608456_o
Siluett av Gripsholm slott från Värdshuset 

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s