Ödmjuk under jorden

En otroligt het sommardag besökte vi en av alla grottor i området. Nämligen Grottorna i Trabuc. Temperaturskillnad var enorm, då det enbart var ett par ynka plusgrader längst ner i underjorden jämfört med de närmast 40 graderna utanför i solgasset. Vi fick låna av de kvarglömda kläderna i receptionen då vi inte hade tänkt på det. Men kallt med shorts blev det ändå. Sceneriet var otroligt vackert och perspektivet på tiden förändras radikalt. Berget och stenarna förändras och växer, millimeter per millimeter, i århundraden och årtusenden. Inuti berget. Medan vindar, vatten, årstider, skogsskövlingar, bränder, inlandsisar och generation efter generation av människor passerar förbi utanför. Det tål att tänkas på.

SAMSUNGSAMSUNGSAMSUNG

SAMSUNG
Entrén till Grottorna

 

Vi gick familjevänliga vandringen på anlagda leder. Men det gått också att utföra längre klättringar inuti berget med pannlampor och klätterutrustning. Berättelsen om grottans ursprung och hur den upptäcktes av människor är spännande och ska inte avslöjas här, ni får själva besöka den. Eller någon av de många andra grottorna i regionen. Rekommenderas. Jag kom ut ödmjukare än jag gick in.

Lisa

Annons

En reaktion till “Ödmjuk under jorden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s