Edinburgh med barn

Sportlovet 2016. Första rena storstads-semestern med barnen, 8 och 11 år. Ingen aning om de kommer att tycka det är pest eller fantastiskt. Det visar sig att det blir det senare. Edinburgh bjuder på fantastiska vyer. Var vi än befinner oss har vi vykortsvänliga skylines åt alla håll. Husfasader som hämtade från en gammal Shakespear-saga, slott, tinnar, torn och massiva trädörrar. Historia. Kullersten där hästkärror skramlat förbi, soldater marscherat, eldsvådor och stormar dragit fram. Det är som att befinna sig i ett enda stort museum. Ett bra museum.

Vi utforskar området kring Bruntsfields place där vi bor hos våra vänner Paola med familj. Det vimlar av second-handshops åt alla håll.

Alla drivs av olika organisationer, så pengarna går till olika saker, som här t.ex: Pets in need of vetsimg_0166

Vår värdinna har tipsat oss om att ta bekväma skor. Vi är glada att vi följde det rådet då vi gick och gick och gick. Det fantastiska var att vi från Bruntsfield kunde gå överallt: Till gamla stan och alla sevärdheter, HarryPotter-husen och leksaksmuseet med gratis inträde. Till the Meadows och njuta av vårsolen i parken. Till Holyrood park med Arthurs seat och bestiga kullarna för utsikt över Nordsjön på ena sidan och Edinburgh på den andra. Med picknick på toppen :).

Vissa vägar var mer secondhand-iga medan andra var mer vintage och hippa, med priser därefter. Jag hann på våra fyra dagar inte göra en översikt, men det fanns second-hand-kartor på de flesta affärer! Så strålande, det var bara att försöka gå till så många som möjligt!! Vill ni reka hemifrån finns många sidor på nätet, bland annat: Secondhand i Edinburgh. Men det finns alltså hundratals, jag skojar inte.

Barnen hittade varsin kappa. Barn-kappor är något som vi praktiska svenskar inte säljer, det är väldigt svårt att få tag på det i Sverige jämfört till exempel med Frankrike där det är ett plagg som alla barn har. Så lyckan var stor och jag hade prydligare barn med mig hem än när jag kom.

Det finns mycket kultur i Edinburg, så nästa gång tänker jag se till att vi kan se någon stor föreställning när vi är där: Teater i Edinburgh. Något jag missade nu då föreställningarna var fullbokade och jag oplanerad som vanligt. Den första storstadssemestern blev i alla fall otroligt lyckad och Edinburg – vi kommer tillbaka!

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s