Älska Tak

Jag älskar tak. När jag var ett år gammal klättrade jag uppför spaljen till garagetaket och sprang till mina föräldrars fasa runt där uppe. När jag var sju år satt jag på nocken till vårat uthus med en tegelsten i handen. Tegelstenen var knuten i ett snöre som satt fast runt min lösa tand. Jag skulle göra som Emil i Lönneberga, snöret gick av och tanden satt kvar, tyvärr. När jag var nio år åkte jag på snöflak från nocken på vårt tvåvåningshus ner på balkongen. När jag gick i gymnasiet klättrade jag upp på alla tak som gick i Gävle. Satt närmare stjärnorna och flamsade. När jag gick skrivarlinjen i Tomelilla satt jag på skolhustaket och pratade om djupa saker med min numera drunknade vän Niklas. Nu är du inte bara närmare stjärnorna min vän, nu är du en av dom <3.

I alla hus jag bott har jag undersökt möjligheterna att komma upp. Det är en sån frihet. Jag är närmast himlen. Jag vet att jag inte kan flyga men jag skulle vilja kunna. Jag älskar tak.

15057795_1122690347849780_664059936_n
Här är jag på mitt tak i Frankrike i höstas

 

dsc00610
Vy över Paris från toppen av ett cirkustält
dsc00259
Njuter av vårsolen lutad mot en skorsten

dsc00252

Det gäller att inte ha sönder några tegelpannor…

 

pict4821
Det är jag på toppen 🙂

Är det någon som har nåt bra tak den vill visa mig så kommer jag på momangen. Jag kan ta med fika.

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s