Solen skiner…?

Det är ju i alla fall roligt så här många år senare…

Vi har 4 timmars bilresa framför oss. Pappan (P), 3-åriga Dotter (D), en höggravid kvinna (dvs. Jag) och två Katter. D är förkyld och har dagen innan hostat så mycket att hon kräktes, i bilen. Jag har sanerat så gott jag kunnat men det ligger ändå en viss odör i luften i den sommarvarma bilen. Katterna trycks motvilligt in i kattburen, vi har bara en. P kör och jag baxar in mig på passagerarplatsen. D hostar och snorar men somnar snart och vi rullar på, aircondition är härligt och vi är på gott humör.

Plötsligt sprider sig en vedervärdig stank i bilen, inte kräk, nåt mycket starkare, vidrigare. Kattburen. Vi befinner oss på motorvägen, men stanken från kattdiarré går inte att stå ut med. Helst inte när man är gravid… Så vi stannar efter kanten och tar ut buren med två nu hysteriska katter. Med skosnörena som koppel håller jag i dem medan P förtvivlat försöker sanera buren. Vi ger snabbt upp och beslutar att ta oss till närmsta mack. Jag får sitta framåtlutad, så gott det går med den gigantiska magen, (beräknad förlossning om 4 dar), och trycka katterna, en nerbajsad och en förbannad, mot golvet så att de inte kan röra sig. D vaknar och undrar vad vi håller på med.

Väl framme ska P skynda sig att tvätta ur buren så att arga Katten kan hoppa in medan bajsKatten blir tvättad. Men P låser reflexmässigt bilen, vilket gör att rörelselarmet går och det börjar tuta nåt så in i h-vete därinne. Katterna gör tappra försök att komma loss, river mig på benen så att blodet rinner och mina svettiga grepp om Katternas nackar tilltar i styrka. D hostar och gråter. Jag vrålar efter P, som står tio meter bort med en högtryckstvätt och fönsterskrapan till bilen och inte hör vare sig mig eller larmet. 5 min senare går jag in i butiken med bajsKatten hängandes som en liten säck framför mig. Försöker diskret skrida fram mot toan, som givetvis ligger bredvid kassan. Hoppas att ingen upplyser mig om att man inte får ha katter här. Jag är inte på humör. Det är kö. Jag känner blickar från personalen, tittar upp och möts av… leenden. (Vilken söt katt och oj vad tjock och sammanbiten hon ser ut). Katten blir ren och väldigt blöt, jag med. Hur torkar man en katt under en handtork? Sen var det D:s tur. I toakö igen, med en blöt, nu genomskinlig tröja över min stora mage, skor utan snören, blodiga ben och en snorig unge med röda ögon på höften. Personalen ler igen, medlidande nu. P köper godis, mycket…

dsc00654-1Lisa 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s