Paris-mössor från Pauline Pô

img_0181

För drygt 9 år sedan köpte jag en mössa av en kompis kompis i Paris. En röd. Med blomma på. Jag blev alldeles kär och ville köpa fler men det fick bli en lila som present till systersyster och sen var möss-budgeten slut. För den gången. För väl i Sverige fick jag så mycket frågor om vad jag köpt den, så många komplimanger och hur den var sydd så jag till sist bestämde mig för att köpa fler, och sälja. Sedan 6 år är jag den enda svenska importören av dessa små godbitar. Pauline och hennes syster Elize lever i Montmartre bland alla tygbutiker med textil från hela världen. De köper upp stuvbitar och syr mössorna av, egen design och ingen blir den andra lik. Många gånger har jag varit i deras underbara lilla butik vid metro-stationen Blanche som är en explosion av kreativitet. Där fanns förutom mössorna fantastiska kläd-kreationer för stora och små. I våras bestämde de sig för att stänga butiken, men produktionen har de kvar, tack och lov. Så även i år har jag tagit hem ett antal unika mössor för de som vill vara Paris-chica ;).

Lisa

Obs, mössorna ovan är från ett annat år. Nu är det nya sammansättningar 🙂

 

För fler bilder se: Pauline Pô boutique officiel på Facebook

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s