Kök med FÄRG!

Sommaren 2014. Under vintern hade jag med glädje slagit ut en vägg för att göra ett stort kök-allrum. Jag slängde ut väggen i bitar genom fönstret efter att jag slagit sönder den med en slägga. Det var roligt. Och skönt. Ibland behöver man slå. Ha sönder. Skapa utrymme. När sommaren kom slet mamman och jag i veckor för att få ordning på köket. 5-7 lager tapet att riva. Kakel att knacka. Väggar att putsa.

Sen skulle vi enas om färg. I Alés finns en fantastisk butik med bara ekologiska byggnadsvaror som heter Les materiaux verts (Grönt Material) och dit åkte vi. img_6421Många små burkar blev det. Man måste ju testa :)!img_6414Vi enades om färgskalan gul-orange-röd. Gula och orangea väggar med röda detaljer. Hittills har vi ett rött kylskåp (jättefint!) och en röd soffa. Väldigt roligt då vi skulle välja kylskåp, vi går omkring och tittar på energiförbrukning, kyl-hållbarhet och priser. Sedan ser vi det röda. Båda två:- Det tar vi! Utan att titta på något annat än att det var fint. Tur att vi är lite lika så mamman och jag.

img_6724
Barnkalas i röda soffan
img_6419
Trötta och nöjda, mamman och jag

Lisa

 

Annons

En reaktion till “Kök med FÄRG!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s