Triss i Damer

img_6719

Mittemot vårat hus bor de tre damer. Fru vit, fru svart och fru röd. Efter färgen på deras hår. Egentligen har alla vitt hår men två av dem färgar sitt. Så bekvämt, för oss, så vi håller ordning på dem. Damerna är ytterst nyfikna och vet, tack vare det, allt som händer i byn. De hänger ut ur sina fönster och glor totalt ogenerat på allt och alla. Annars står de i gathörnet och skvallrar med varandra och glor. Vi bestämde oss direkt att vi måste hålla oss på god fot med dem. De kan vara bra att ha. Och o-bra att ha emot sig. Och så behöver vi inte installera ngt larm. De ser allt och har full uppsikt över vårat hus. Vi har hälsat ett par gånger där de hängt ut genom fönstren, men så kom jag förbi när de kacklade i gathörnet och jag tänkte att nu jädrans ska jag minsann hälsa ordentligt. Och det gjorde jag. Fru svart var hjärtlig, Fru vit neutral och Fru röd vände snäsande bort huvudet. Som om hon var förnärmad. Dottern hälsade fint med Bonjour madame, på alla tre, precs som en liten väluppfostrad fransk flicka, även om hon inte förstod vad de sa sen, en sak i taget. (de sa att hon var söt). Vid ett senare tillfälle berättade Fru svart ingående om vårt hus historia, vi suger åt oss allt sånt, vill veta allt som mäklaren inte visste. Vi frågar om en blomma I trädgården men det kan hon inte svara på. Efter en stund har hon hämtat fru röd som står en bit bort och viftar och berättar vad det är för blomma. Hon kan inte gå närmare, verkar det som, vi är lite obehagliga fortfarande. Efter ytterligare ett par veckor stöter vi ihop i affären, det är min dotter som känner igen henne. Hon känner igen barnen men kommer inte ihåg varifrån, jo, minsann, är vi inte grannar, jodå, så är det. Och så står hon kvar alldeles nära oss och pratar en stund. Inte så obehagliga längre, tänk så det kan gå.

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s