Dags för badrum nr.2

Snart höstlov. Barnen längtar till Frankrike och såklart ska vi åka. Vi har ju dessutom ett badrum att bygga. Ehhh. Har införskaffat stora golvplattor i sten, på ett ställe som sålde ‘second choice’ -kakel. Jag såg dock ingen skillnad från de som var ‘first choice’ så det kändes som ett kap. Ett avlopp och lite rör har jag också köpt. Cement har jag. Det ska nämligen bli en vad fransmännen kallar – douche italienne. Badrummet ifråga är bara 90 cm brett. Det var en gång en trappa som man sedan byggde igen till ett badrum. Så en duschkabin är liksom inte att tänka på. Därför måste jag, vi (läs pappa) bygga upp en höjd för vattnet att rinna ner ifrån. Jag har konsulterat yrkesmän som säger att det inte är svårt alls. Nehe…

Varmvattenberedaren får inte vara för stor, för då blockerar den hela rummet, så jag fick mäta hur högt det var och sen välja varmvattenberedare efter storlek. De mindre var dyrare än de jättestora. Jaha. Logik? Och de som gick horisontellt, som hade varit toppen, var ännu dyrare. Nu blev det så att man inte får vara mer än 190 cm lång i det här badrummet, eller, man kan ju ducka, och så får man inte duscha jättelänge, speciellt inte om det är någon på kö. Ok, alla med på det? Fint.

Knackat puts och slitit ut den 40 år gamla inredningen (urk) har jag också gjort. Så det ska väl bara vara att sätta igång hoppas jag. Återkommer om hur det fortskrider…

Här lite bilder från förra badrumsbygget som pappan och jag fixade under en intensiv vecka får några år sen. Det fick golvvärme som var jättejättepilligt att få dit. (jag är inget fan av jättejättepilligt om jag säger så) Det bästa är att elektrikern inte har kopplat in det än så jag vet fortfarande inte om det funkar! Surprise!

Observera hålet längst bort i hörnet, i väggen, det är liksom avloppet. Golvbrunn? Nehej, inte här inte. Den var visst inte uppfunnen än. Det var kanske därför vattnet inte rann ur det gamla badkaret som stod där?? Vattnet rann istället ut på golvet och ut i hallen, otroligt praktiskt!

 

Före:

img_5907

Efter:

img_5993

Handfatet byggde jag senare, det får ett eget inlägg :).

 

Lisa

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s