Ett snabbt beslut

Maj 2014. Hastigt och lustigt bestämmer jag mig för att hälsa på en kompis i Arizona. Jag har just fått det glädjande beskedet att jag får pengar tillbaka på skatten och köper på stört en flygbiljett innan jag hinner tänka på ‘borden, måsten’ och annat tråkigt. Min första egna semester på många år. Det blir lite hektiska packdagar då jag ska till fler olika ställen och väskan för nästa tripp måste packas innan eller under den första resan, och först då börjar jag reflektera över vart jag ska. Jag måste titta på en karta… och upptäcker att det är en öken jag ska till! En Öken!img_7188

Att flyga över Atlanten är alltid förknippat med pirr i magen (och lite ont i magen också då det skulle ta så lång tid att ta sig hem till barnen), men mest pirr. Jag landar i Tucson. Försöker få rätsida på jetlagen med fantastisk god sushi i Catalina Foothills och blir sen utrustad för en hike på Mount Lemon.

img_7159

Up we go! Galet varmt och soligt utan chanser till skugga. Tips från Arizona-coachen: Frys in vattenflaskorna. Håll en i handen när du går så smälter den sakta och kyler ner dig invändigt och utvändigt.

img_7202

Högt upp skulle vi också!

img_7418

Såna där som Baloo plockar i djungelboken!! fast på riktigt :). Gick att göra drinkar på också fick jag veta.

img_7436

Min bergsguide: Varning för skallerormar!

img_7445

Stora kaktusar…

img_7153

Att kyla ner huvudet i de få vattenhålen som hittades var en god överlevnadsstrategi.

Hann med en tre ,fyra stycken vandringar under min två veckor långa Arizona-tripp. Fantastiska upplevelser. Väldigt på riktigt, på naturens villkor. Man kan dö. Folk gör det. Där. För att de har för lite vatten eller för att de går vilse, eller stöter på något djur som bor där. Det är vildmark. And I love it.

Lisa

Annons

En reaktion till “Ett snabbt beslut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s